Program 2021

Härligt med alla vårblommor som kommer!

Ut med trädgårdsmöblerna, sitt ner och titta på din trädgård och njut. Ja, man kan göra det mesta i sin trädgård, känn inte för stor press utan NJUT.

Hålla koll på hemsidan, vi lägger ut så snart vi har något att informera om.

Nu får ni kolla på Öppna Trädgårdar, nio medlemmar som vill visa sina trädgårdar

I september skall vi anordna en Skördefest med odlartävling och växtmarknad. Klicka på länken för mer information. Anmälan.

Årsmötet 2021 flyttas fram, se mer info klicka  här

Trädgårdshälsningar

/Styrelsen

Växtmarknad på Bräcke

Söndagen den 23 maj klockan 11.00 - ca 13

Bräcke Hembygdsmuseum

Efter ett annorlunda år hoppas vi verkligen att vi kan ha växtmarknad i år.

Det blir inte tillsammans med kosläppet eftersom vi vill minska ner på antalet besökare.

Alla medlemmar är välkomna att sälja sina plantor, du behöver inte ha massor med plantor, det går även bra med några pelargonsticklingar. Kom gärna och sälj dina krukade överskottsplantor. Det känns bra att dela med sig av sin mångfald.

ALLA är välkomna att handla, även om du inte är medlem. Passa på och köp växter till din trädgård till ett bra pris.

Perenner, sommarblommor, gurka-, och tomatplantor kan du hitta här. Du kan även hitta lite ovanligare växter.

Kontant betalning samt swish till en del utställare.

Lotteri (alla som säljer växter skänker vinster till ett värde av 50 kr)

Hembygdsföreningen säljer kaffe med dopp. Välkomna att ta en fika, diskutera trädgård med likasinnade, vinn fina priser i lotteriet.

Ring till Berit 073 804 73 17, för att boka plats om du vill sälja plantor.
Ta gärna med dig eget bord.

Varmt välkomna!

Välkommen till Runes Rhododendronpark
med musikunderhållning

Lördagen den 5 juni
klockan 15.00 ca 2 timmar samt klockan 18.00 ca 2 timmar

Utefter Hjältebyvägen ligger en rhododendronträdgård som har renoverats under det senaste året.

Runes Rhododendronpark är nu klar för att öppnas upp, en sevärdhet på Tjörn.

Trädgården ligger högt upp i en sluttning med utsikt över Sundsby Kile.

I havet av alla höga Rhododendron har det genom åren bildats många och långa tunnlar.
Man har tagit vara på möjligheten, att göra trädgården mer lättillgänglig för rullator, rullstol och barnvagn, genom att förbättra och anlägga nya gångvägar med ny fin beläggning.

Varje gångväg har fått var sitt fyndiga namn och en karta finns för att få en överblick av parken. Parkens alla gångvägar bildar ett gemensamt vägnät på 500 m.

Mellan Ekvägen och Näckrosstigen ligger fiskdammen, med sina stensatta kanter, platsen omsluts av höga väggar med rhododendron.
På trädgårdens högsta punkt ligger ett nybyggt rödmålat växthus, omringat av välgjorda och generösa stenläggningar som bildar en härlig platå för sköna sommardagar.

Ta tillvara den här dagen, nu när blomningen är som finast, till att strosa omkring i parken.

Varför inte ta med en fikakorg och slå dig ner vid växthuset, ta med dig något att sitta på, filt eller stol, det väljer du själv.

Vid växthuset bjuds det på underhållning av musikduon Knut & Maria.

Rune tänder grillen och du kan köpa korv med bröd och dricka.

Entré 40 kr person, betalas på plats.

Adress: Runes Rhododendronpark, Hjältebyvägen 151.

Parkering finns vid Hjältebyvägen 157 eller Sundsby säteri

Avståndet mellan Hjältebyvägen 151 och 157 är ca 200 meter.

Anmälan efter klockan 18.00, senast den 30 maj till Christina 070 64 775 64, ej sms.

Varmt välkomna!

Sticklingskurs i Anne-Maries rosenträdgård

Lördagen den 3 juli klockan 11.00, ca 3 timmar

I Varekil har Anne-Marie Olsson sin rosenträdgård med hundratals sorters rosor, i sommar öppnar hon upp sin oas för oss och håller en sticklingskurs. Kunskap ger färdighet och den här kursen är kanske startskottet till en egen rosenträdgård.

Anne-Marie förbereder sticklingsris, krukor och jord. Du får inte ta sticklingar på egen hand i trädgården utan Anne-Maries medgivande.

Du tar med dig egen fika, sekatör, handskar och något att bära hem dina krukor i.

Pris: 30 kr/person inkl. krukor och jord, betalas på plats.

Plats: Anne-Marie Olsson, Hjälmvik 214, 472 97 Varekil.

Anmälan senast den 30 juni till telefon 0736 48 74 06

Vi återkommer när vi fått klart fler aktiviteter.

Länk till Öppna Trädgårdar